Header
System for you
PACE in action
Test
Latest News
spacer
Menestyksen tiede spacer
Etusivu
Taustaa
Tiede
Tuloksia
Mahdollisuudet
Ota yhteyttä
Spager
Keenan True Technology
  • facebook
  • youtube
  • Twitter
Tiede
Kaikki apesekoittimet eivät ole samanlaisia
Vuonna 2008, Readingin yliopiston tutkimuksissa saavutettiin merkittävä
harppaus eteenpäin, tutkittaessa rehun fyysisen rakenteen tärkeyttä rehuseoksen tuotantovaikutukseen. Heidän tutkimuksessaan todettiin tilastollisesti merkittävä lisäys sekä maidontuotannossa (+1 litra), että maidon valkuaispitoisuudessa (+0,06%) sekä valkuaistuotoksessa (+3,7%), kun verrattiin Keenanin seosrehusekoittimella tehdyn rehun tuotantovaikutusta pystyruuvilla
tehdyn seoksen tuotantovaikutukseen. Vertailussa rehuseosten rehureseptit
olivat samanlaiset.
Chris Reynolds
Professori Chris Reynolds
University of Reading
Readingin yliopiston vertailu Keenanin ja pystyruuvisekoittimen välillä

 
Keenan
Pystyruuvi
Erotus
Maidon
valkuainen,
kg/lehmä/pv
1.253
1.208
+3.7%
Maidon kaseiini,
kg/lehmä/pv
1.003
0.958
+4.7%
Maitotuotos,
litraa/lehmä/pv
40.3
39.3
+2.5%
Lisäksi pötsin olosuhteet olivat vakaammat Keenanin seoksella ruokittaessa – aika jolloin pötsi oli hapan, oli 33% vähemmän Keenanilla verrattuna pystyruuvisekoittimeen.
Perinteinen rehustus perustuu resepteihin. Seosrehu, jossa on suhteessa korkea karkearehupitoisuus, voi oikeastaan toimia vastoin pötsin tarpeita tuottamalla liian tiheitä kerroksia kuitumattoa pötsissä. Liian täynnä oleva pötsin toiminta hidastuu ja sen sisällys sekoittuu liikaa ja syljen tuotanto vähenee.

Rumen
Kun rehumateriaalin tuotantoteho on matala, lehmillä on ruuansulatusongelmia ja ravintoaineet voivat kulkeutua pötsin ohi saavuttamatta täyttä tuotantovaikutusta.
Edellä mainitun vastakohta on pötsi, jossa on liikaa pieniä rehun osia ja liian lyhyttä kuitua. Tällöin entsyymit ja mikrobisto käyvät ylikierroksilla, mikä aiheuttaa kroonista pötsin happamuutta ja terveysongelmia. Kuitudieetti on heikko ja pienemmät, tiheämmät rehun osat voivat hävitä ja jäädä hyväksikäyttämättä ruuansulatuksessa. Rumen
Lisäksi nämä pienet rehun osaset painuvat pötsin pohjalle happamoittamaan pötsiä, mistä aiheutuu krooninen tulehdustila pötsin seinämiin.
Rumen

Mech-fiber® on patentilla suojattu erityinen ruokintamenetelmä, jonka avulla pötsiin saadaan riittävän tasainen rehupartikkeleiden jakauma sekä erityinen kuidun koostumus suhteessa pötsin ruuansulatusnesteisiin.

Tämä tasalaatuinen seos antaa entsyymeille ja pötsimikrobistolle mahdollisuuden toimia parhaalla mahdollisella tavalla – nopeasti ja käyttäen kaiken mahdollisen rehun potentiaalin maidon ja lihan tuotantoon. Lisäksi energiapitoisuudeltaan arvokkaat rehupartikkelit pysyvät turvassa Mech-fiber® -sekoitustekniikalla, mikä mahdollistaa niiden täydellisen hyväksikäyttämisen ruuansulatuksessa ilman niiden aiheuttamaan happamuutta pötsissä, mikä taas voi aiheuttaa pysyviä terveys- ja hedelmällisyysongelmia. Koska rehut on hyväksikäytetty ruuansulatuksessa kunnolla, myös metaanipäästöt yksikköä kohden vähenevät.